top of page

coaching

03.png

Waarom coaching?

Soms loopt het even niet zo lekker in je leven of in je werk. Je wilt zaken anders aanpakken, maar weet niet zo goed hoe. Of je bent net gestart in een leidinggevende functie en je hebt behoefte aan een klankbord. Of je keert na een burnout terug naar je werk en weet niet goed hoe je dat aan moet pakken.

Het doel van coaching is het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling, het vergroten van zelfinzicht, het leren werken vanuit jouw kracht maar ook inspiratie opdoen en jouw doelen beter bereiken.

Hoe zou het zijn als je

  • meer balans werk en privé ervaart

  • meer zicht hebt op jouw waarden en je die centraal zet in je handelen? 

  • Jezelf meer begrijpt?

  • Beter weet hoe je met tegenslagen om kunt gaan?

  • Meer regie hebt over je leven?

Hoe?

We starten met een kennismakingsgesprek. Waarin we jouw vraag onderzoeken en ik vertel over mijn werkwijze en achtergrond. Daarna kijken we of mijn werkwijze aansluit bij jouw vraag. We maken afspraken over een serie gesprekken - nooit meer dan nodig is- en we gaan stap voor stap aan de slag. Regelmatig toets ik tussendoor of we nog op het juiste spoor zitten. Na het kennismakingsgesprek maak ik een offerte op maat.

Meer weten? Neem contact met me op info@annalicevandeweerd.nl

training

ID_01.png

Je organisatie ontwikkelt zich optimaal als je mensen de mogelijkheid krijgen om hun talenten vol te benutten en zich blijvend ontwikkelen. Daarvoor is het van belang dat medewerkers weten wat hun talenten en gedragsvoorkeuren zijn. 

Ik verzorg trainingen op het gebied van talentontwikkeling en persoonlijk leiderschap. 

Trainingen zijn ook een mooi middel om elkaar binnen een team beter en anders te leren kennen. Voor nieuwe/jonge teams kan ik mooie programma's verzorgen.

Bij sommige trainingen werk ik graag samen met collega trainers, zoals het bureau Rendement door Talent.


Weet je niet zeker welk programma het best passend is bij jouw vraag? Of wil je een combinatie van diensten?

 

Neem contact met me op info@annalicevandeweerd.nl

teamontwikkeling

01.png

Wanneer is een team een team? En wat zijn ingrediënten om een team succesvol te laten zijn? 

 

Hoe dan ook, een team is doorlopend in ontwikkeling en dat is goed en nodig. Om geïnspireerd met elkaar samen te werken is het mooi om elkaar beter leren kennen, te ontdekken welke talenten aanwezig zijn en hoe je die beter kan benutten. Het samen verantwoordelijk zijn voor doelen en resultaten, de communicatie goed op orde hebben en ook nog eens gebruik kunnen maken van de verschillen. Allemaal belangrijke thema's voor goede teamsamenwerking. 

En dat gaat vaak niet vanzelf. Het kan ook rommelen en schuren. Zeker binnen teams waar veel verloop is geweest. Je mensen geven aan dat energie weg lekt of er teveel energie naar gedoe gaat. Ken je dat? 

Na een uitgebreide intake maak ik een voorstel

Neem contact met me op info@annalicevandeweerd.nl

organisatieadvies

02.png

Er heerst onrust binnen je organisatie en je kan je vinger er niet opleggen. Is het de werkdruk, is het het team, wat is de cultuur binnen je organisatie, kunnen je medewerkers niet met elkaar door een deur of speelt er iets anders?

In de meeste gevallen zijn er meerdere factoren van invloed op het functioneren van een organisatie. Het kan helpend zijn om mij met een frisse blik mee te laten kijken. Ik gebruik mijn verschillende expertises om een helder advies te geven.

Ik luister, observeer en adviseer op basis van mijn bevindingen en werk vooral niet met complexe analyses en moeilijk te begrijpen rapporten.

Een maatwerk combinatie van coaching, training en teamontwikkeling is in de meeste gevallen de meest waardevolle benadering.

 

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken: info@annalicevandeweerd.nl

bottom of page